سن تجاوز جنسی دختران به چهارده سالگی رسیده است


سایت حکومتی مردمک : مدیر یک موسسه بازپروری و حمایت اجتماعی، خبر داده است که متوسط سن جرایم جنسی  دختران ایرانی به 14 تا 18 سال رسیده و «این معضل در مناطق آسیب‌پذیر و حاشیه‌نشین بیشتر دیده می‌شود».

نسرین چوبند، مدیرعامل موسسه حمایت از زندگی سالم، با بیان این جمله روز 14 مهرماه به خبرگزاری ایسنا گفت: فرهنگ غلط برخی قومیت‌ها سبب شده است تا دختران در خارج از خانه، محبت را جست‌وجو کنند و گاهی مورد تجاوز جنسی قرار بگیرند.

او برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای را در کاهش سن جرایم تاثیرگذار دانست و گفت: این برنامه‌ها با «پرورش هواهای نفسانی» و مشتاق کردن افراد به کشف عشق‌های جدید، باعث شده است تا میزان آسیب‌های اجتماعی از جمله جرایم جنسی و فرار دختران از خانه افزایش یابد.

 

مصطفی جمال امیدی معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران 26 شهریور ماه به خبرگزاری نزدیک به دولت فارس گفته بود: حمل مواد مخدر، ارتکاب اعمال نامشروع و فرار از خانه بیشترین جرائم انجام شده توسط دختران مجرم است.

 

همچنین، طاها طاهری قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، اردیبهشت امسال از کاهش سن اعتیاد در ایران به «15-16 سالگی» و تا مقطع دبیرستان خبر داده و گفته بود: مصرف سیگار و دخانیات در میان دانش‌آموزان دختر درحال افزایش است.

به گفته آقای امیدی «معمولاً متهمان دختر از قشر ضعیف و کم بهره جامعه هستند، به لحاظ اقتصادی دارای مشکل معاش هستند و به لحاظ فرهنگ و تحصیلات در سطح پایین‌تری قرار دارند و اغلب از شهرهای دور مهاجرت کرده و به تهران آمده‌اند».

 

اما این در حالی است که از دختران فراری آمار دقیقی وجود ندارد یا مسئولان اعلام نمی‌کنند. بر اساس آخرین گزارش‌ها، مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی زمستان سال 1388 گفته بود: تعداد دختران متواری از منزل مشخص نیست چرا که ممکن است تمام آنها به مراکز بهزیستی مراجعه نکرده یا توسط نیروی انتظامی دستگیر نشوند.

سید حسن موسوی چلک با ابراز بی‌اطلاعی از آمار دختران فراری سال 1388 گفته بود: در سال 1387، دو هزار و 500 دختر فراری در مراکز بهزیستی پذیرش شدند که یا خود معرف بوده و یا از طریق ارتباط با تیم سیار و خط تلفن 123 با خدمات بهزیستی آشنا و جذب مراکز مداخله در بحران بهزیستی شدند.

 

در کنار این آمار، مجید امیدی، مدیر کل فرهنگی سازمان ملی جوانان نسبت به افزایش 30 درصدی زندگی مجردی جوانان در شهرهای بزرگ ایران، به‌ویژه رشد فزاینده زندگی مجردی در میان دختران جوان هشدار داد و آن را «غم‌انگیزتر» دانست.